Unit 6, 133-137 Newhall Street, Birmingham B3 1SF
+44 (0)121 237 1901
« View all work

Snowhill Gateway

Location: Birmingham
Client: Birmingham City Council
Sector: Shape
Scope: Regeneration

Define prepared a conceptual design strategy for the redevelopment of this key public space in front of Snow Hill Station in Birmingham City Centre.  The design objectives were to create a new destination for visitors to the city and enhance legibility and movement through the space.  The inspiration for the concept design came from the space being located on the historic sandstone ridge that runs along Colmore Row, and the presence of the nearby Oppenheim Glass factory (which was the first in the UK to patent red glass) and was revealed in the proposed paved bands and lighting.

Masterplan
Visualisation
Visualisation
Visualisation
Visualisation